Premies

 
Vind de juiste premie en bespaar een hoop euro's.
Super isolerende ramen en deuren zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze besparen jou ook nog eens elke maand flink wat euro’s op je energiefactuur. Om verbouwers nog een extra duwtje in de rug te geven, bestaan er tal van premies en belastingverminderingen.

Vlaamse renovatiepremie

Wist je dat de Vlaamse renovatiepremie bewoners-eigenaars ondersteunt die hun eigen en enige woning grondig willen renoveren? Voorwaarde is wel dat de woning in Vlaanderen ligt, minstens 25 jaar oud is en de kostprijs van de werken moet minimaal 10.000 euro (exclusief btw) bedragen. Het bedrag van de premie wordt vastgesteld op basis van de ingediende facturen en bedraagt 30% van de aanvaarde kostprijs van de werken, maar kan niet hoger zijn dan 10.000 euro. Surf voor meer info naar www.bouwenenwonen.be.

6% BTW voor renovatie

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21% BTW slechts 6% BTW voor werken uitgevoerd door een geregistreerd aannemer. Om van dit verlaagd tarief te genieten, hoef je zelf niets te doen. De door jou gekozen aannemer zal slechts 6% BTW aanrekenen op zijn facturen. Voor meer info surf naar minfin.fgov.be.


Gemeentelijke premies

Deze verschillen van gemeente tot gemeente. Om er zeker van te zijn dat je geen enkele premie misloopt, kan je best terecht in jouw plaatselijke gemeentehuis voor meer info. Surf ook naar 
www.premiezoeker.be.


EPB-regelgeving

Ook belangrijk is de EPB-regelgeving. EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Sinds 2006 is er een nieuwe regelgeving vastgelegd. Op www.energiebesparen.be 
lees je er alles over.


Premie Netbeheerder

Investeert u in hoogrendementsbeglazing in een bestaande woning of appartement (aangesloten op het elektriciteitsnet vóór 1-1-2006)? Dan kan u in aanmerking komen voor deze premies van uw netbeheerder.

       Wanneer u de werken laat uitvoeren door een aannemer, kan u een Premie van de netbeheerder voor hoogrendementsglas krijgen van:

      - 12 euro per m² (U-waarde van het glas 1,1) bij de vervanging van enkel glas.
5 euro per m² (U-waarde van het glas 0,8) bij de vervanging van enkel of dubbel glas.

Als u ook het schrijnwerk laat vervangen (de volledige ramen, dus niet alleen het glas) én de muren laat isoleren waarin die ramen zitten, krijgt u vanaf 2014 een hogere premie voor de ramen (48 of 60 euro per m²) met de Combinatiepremie van de netbeheerder voor gelijktijdige investering in raamvervanging en muurisolatie.